tisdag 11 december 2007

Favorit i repris

Förra året körde jag en kampanj om hur man postar sina julkort korrekt. Vi kör helt enkelt favorit i repris i år, fast med några smärre justeringar. Upptäckte att det är ju redan på söndag som det är sista dagen att posta den gröna "påsen" med julgranen på. Så jag hoppas att detta hinner nå ut till åtminstone halva Sverige innan dess... ;)

Okej, lets go!
  1. Skriv dina julkort, pynta, rita, måla och allt det vanliga du brukar göra. Ju mer fantasi desto trevligare tycker jag personligen. Ömtåliga kort bör läggas i kuvert så att de inte skadas i maskinerna och markera detta gärna på kuvertet att det ska vara manuell sortering. För allt i världen så bojkotta dessa otympliga kort med förtioelva hörn (dvs utstansade tomtar och dyligt).

  2. Skriv läsligt! Om du vill att dina julkort ska komma fram alltså, någonsin...

  3. Kontrollera noga att du skrivit adress på kortet/kuvertet (ni skulle bara veta hur många julkort som aldrig kommer fram då adressaten saknas).

  4. Kontrollera att adressen är fullständig. Kan du inte alla siffror i postnumret finns det hjälp att få via Eniro och Postens hemsida. Och ska kortet till utlandet så skriv landets namn på kortet/kuvertet.

  5. Sätt frimärke på korten och kontrollera att alla fått det obligatoriska märket på sig (porto-kontrollerna är mer regelbundna numera och det vore förargligt att din vän måste betala för att få ut kortet). Ett tips är att använda de speciella julfrimärkena som går att köpa så här års då dessa är billigare.

  6. Kolla igenom alla kort du ska skicka. Ta bort eventuella tomma som råkat hamna i bunten av misstag (det brukar komma in en del kort som är helt tomma men som har frimärke på sig).

  7. Lägg alla inrikes-kort i den gröna julgranspåsen som Posten delat ut i dagarna. (se bild ovan om du är osäker på hur den ser ut). Om du vill att dina utrikeskort ska komma fram innan jul så ska du lägga dessa seperat i den vanliga postlådan.

  8. Posta jul-påsen innan den 16 december.

  9. Sätt dig i din favorit fotölj med en kopp glögg och några pepparkakor och känn dig nöjd över vad du presterat.

  10. Invänta den glada brevbäraren som kommer med dina julkort. Och eftersom de stackars brevbärarna måste jobba även lördagen den 22 december för att få ut dina julkort i tid så uppmanar jag dig att vara extra snäll mot din brevbärare just denna dag. Kanske lämpligt att bjuda på pepparkaka och lussebulle? Det hade jag tänkt! :)

Inga kommentarer: